Een hart voor lokale wijnen

Een hart voor lokale wijnen


 

Restaurant ONE heeft een hart voor lokale wijnen!
Wij gingen voor u op zoek naar een aantal verrassende pareltjes uit zowel Nederland als België.

Deze drie topwijnen zijn de perfecte combinatie met alles wat de lente ons te bieden heeft. En smaken verrukkelijk bij de gerechten van Edwin!

 

Komen proeven bij ONE is de boodschap!Apostelhoeve Cuvee XII 2017 LIMBURG NEDERLAND

 
In 1970 bracht Hugo Hulst, bij wijze van proef, de wijnstok naar de Apostelhoeve. Over de jaren heen groeiden de wijnen van het domein echter uit tot een succes
 
Deze assemblage van Muller Thurgau, Auxerrois en Pinot Gris heeft in de neus een rijpe aanzet met toetsen van tropisch fruit, mineraliteit en een licht nootachtige geur.

De wijn typeert zich verder door zijn lange afdronk met veel body. Een ideale combinatie met onze witte asperges
 


Château Bon Baron ‘Chardonnay Barrique’ 2015 BELGIË

Wijnmaakster Jeanette van der Steenen haar man Piotr droomden er altijd al van om een kleine wijngaard te hebben. Een aantal jaren geleden lieten ze hun droom in vervulling gaan en kochten ze een kleine wijngaard in Dinant. Hier verbouwden ze op amateuristische wijze en met veel passie verschillende druivenrassen, zonder de bedoeling dit ooit professioneel te doen. De wijnen werden opgepikt door een plaatselijk restaurant, wat meteen de start van hun carrière als professionele wijnmakers betekende.
 
Met hun wijnen gaan ze terug naar het traditionele met veel handwerk. Château Bon Baron ‘Chardonnay’, een wijn met 18 maanden houtrijping op Franse barriques, heeft een diepgoude kleur, ongelofelijk veel finesse en rijpheid. Het relatief koele klimaat in Dinant zorgt tegelijkertijd ook voor een fantastische frisheid en zuren
 
“Wijnmakers zijn de beschermers van het verleden, de visionairs van het heden en de avonturiers van de toekomst”
- Jeanette van der Steen- 

 Wijndomein Aldeneyck ‘Pinot Noir Barrique’ 2015 BELGIË
 

De wijngaarden van wijndomein Aldeneyckvind je terug in het hart van de Maasvallei in Limburg op een zonovergoten zuidoosterhelling. Hier verbouwen Karel en Tine Henckens-Linssen met veel liefde en passie onder andere de Aldeneyck Pinot Noir.

‘Pinot Noir Barrique’ heeft met zijn 10 maanden houtrijping op Franse eiken barriques een subtiele houttoets maar ook fruitaroma’s van onder meer zwarte kers en wilde braam. Een wijn met veel finesse en een prachtige balans. Een echte charmeur met een oneindige finale.
 
 
 

Volg ons via:

Vind ons op:

Restaurant One

ECI 17
6041 MA Roermond
+31 475 600 262
info@restaurantone.nl
MEER INFO →

LID VAN JRE

Volg ons via:

Vind ons op:

Restaurant One

ECI 17
6041 MA Roermond
+31 475 600 262
info@restaurantone.nl
MEER INFO →

LID VAN JRE