ONE, waar Edwin Soumang creativiteit en duurzaamheid op één lijn brengt

Dankzij zijn groene sterren zet de MICHELIN Gids verhalen in het licht van restaurants met een sterke impact op het milieu. Restaurant ONE in het Nederlandse Roermand is daar een prachtvoorbeeld van. We vertellen u graag hoe de moestuin Edwin Soumang het duurzame pad deed bewandelen.

“We maakten chocolaatjes voor het bejaardentehuis”

Vonnas. Londen. Ibiza. Australië. Canada. Zwolle. Edwin Soumang reisde als jonge chef de wereld rond om zijn kookkunsten te verfijnen. De liefde voor lekker eten kreeg hij van thuis uit mee. Vader was een banketbakker die allergisch was geworden voor bloem en thuis dan maar chocolaatjes begon te maken. Met Pasen zat jonge Edwin steevast eitjes aan elkaar te plakken die onder meer naar het lokale bejaardentehuis gingen. Maar een toekomst als bakker of chocolatier, dat zag hij niet zitten. Koken groeide uit tot zijn echte passie. Het triggerde eveneens zijn ambitie om de wereld te verkennen. Van Der Bloasbalg in Wahlwiller vertrok hij naar Georges Blanc. Anderhalf jaar Le Gavroche volgde. Een toeristische Italiaanse zaak in Australië. Maar ook een plek in de keuken van een luxueus privé-eiland bij Ibiza en in een high-end chalet in Vancouver. De wereld was de speeltuin van Edwin Soumang.

Meer lezen? https://guide.michelin.com/nl/nl/article/sustainable-gastronomy/one-waar-edwin-soumang-creativiteit-en-duurzaamheid-op-een-lijn-brengt