TUIN

Op nog geen honderd meter afstand van onze keuken ligt onze stadstuin, die een integraal onderdeel van ONE is geworden. Meer dan 1000m2 vol kruiden, bloemen, groenten en fruit. In de loop van het jaar kiezen we zorgvuldig wat elk seizoen ons brengt, en laten we dat uitbundig groeien. Zo kunnen we altijd met je delen wat de Roermondse aarde te bieden heeft.

De tuin wordt door onszelf onderhouden met de hulp van lokale vrijwilligers. De koks duiken dagelijks de tuin in om de ingrediënten te oogsten die ’s avonds op het bord verschijnen. Verser en lokaler gaat het niet worden.

Naast het tuinieren en het uiteenlopende aanbod aan fantastische ingrediënten staat onze moestuin ook voor een mentaliteit die wij nastreven. Het taaie fysieke werk uit zich in dankbare bewustwording en respect voor de natuur.

Het is een uitdaging om een diverse oogst te verkrijgen zonder bestrijdingsmiddelen, maar dat is precies waar we van houden. Zodat wanneer die ingrediënten op een creatieve manier terugkomen in waar je van geniet, je ook een beetje van die bewustwording voelt.