Een mooi aspergegerecht om bij je thuis te maken!

WITTE AAA ASPERGES, BOEREN ROOMBOTER, KRUIDEN EN BLOEMEN

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 st AAA witte asperges
  • 50 gr boeren roomboter
  • 5 gr suiker
  • 5 gr zout
  • 500 ml water
  • 2 st ei
  • ½ bosje bieslook
  • 1 aardappel
  • 200 ml zonnebloemolie
  • zout
  • 50 gr panko broodkruim
  • 100 gr boeren roomboter
  • Diverse bloemen/kruiden

Bereidingswijze:

  • Schil de asperges. Zet het water, boter, zout en suiker op in een pan en breng even aan de kook. Gaar de asperges in dit vocht.
  • Kook de 2 eieren voor 10 minuten. Laat de eitjes afkoelen en pel ze. Druk het eiwit en de eidooier apart door een draadspaan zodat je een soort eiwit en eidooier blokjes krijgt.
  • Schil en was de aardappel. Snij er hele fijne blokjes van en bak deze blokjes helemaal krokant in de zonnebloemolie. Laat de aardappelkrokantjes uitlekken op papier en zout een klein beetje na.
  • Snij de bieslook mooi fijn.
  • Bak het broodkruim goudbruin on een beetje boter en zout een klein beetje na.
  • Zet een steker op bord en verdeel de ei blokjes, aardappelkrokantjes, panko crunch, en de bieslook. Leg de asperges daarop en maak het af met de bloemen en kruiden.
  • Serveer het met lekkere boeren gesmolten roomboter.
  • Geniet ervan!!