Gepocheerd krieleitje met aardappel, sabayon, bieslook, mosterdbloemen en ‘Gold Label’ kaviaar

Recept van chef Edwin Soumang uit Navenant Magazine.

Ingrediënten:
Zout
Zwarte peper (gemalen)
3 eierdooiers
4 krieltjes
10 milliliter champagne
25 gram gehakte bieslook
30 gram ‘Gold Label’ kaviaar
40 gram mosterdbloemen
100 gram Bildstar aardappelen
200 milliliter water

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snijd in stukken van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Kook ze gaar met het water en giet het vocht af totdat er ongeveer 100 milliliter over is. Het uitlekvocht gebruikt u later voor de sabayon. Meng het aardappelvocht, de dooiers, champagne en een beetje zout en klop het geheel gaar boven een pan met kokend water. Pocheer de eitjes in water met een beetje azijn dat net onder de kook is. Het duurt 3 à 4 minuutjes voordat ze gaar zijn. Dresseer de aardappeltjes onder op het bord. Leg daar het gepocheerde eitje en de kaviaar op. Schep de sabayon eromheen en strooi de bloemen, bieslook en een beetje peper er overheen.