ONE-wint-internationale-JRE-Award

ONE wint internationale JRE-Award

ONE-wint-internationale-JRE-Award-

ONE wint internationale JRE-Award

Auteur: Maarten van Laarhoven (Chapeau Magazine)

Dinsdag 28 maart 2017 Edwin Soumang, chef van sterrenrestaurant ONE in Roermond, heeft gisteren tijdens het internationale JRE-congres in de Zwitserse stad Luzern de Talent Award 2017 van de internationale restaurantorganisatie in ontvangst mogen nemen. Soumang, samen met zijn partner Bethany DeLong eigenaar van sterrenrestaurant ONE (gevestigd in de ECI Cultuurfabriek in Roermond) was de enige Nederlandse genomineerde voor de Talent Award. De andere kandidaten kwamen uit Oostenrijk, België, Kroatië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Slovenië, Spanje en Zwitserland.

 


 

JRE AWARDS

Edwin Soumang wint van chefs uit negen andere Europese landen.

 


 

Edwin Soumang en Bethany DeLong

De Roermondse chef-kok gooit al langer hoge ogen. Vorig jaar werd hij door zijn Nederlandse JRE-collega’s uitgeroepen tot ‘chef van het jaar’. Vakgenoten omschrijven hem als ‘eigenzinnig, talentvol, stijlvol en avontuurlijk’.

JRE is een internationale organisatie van restaurants die is vertegenwoordigd in zeventien Europese landen, waaronder ook Nederland. Wie zich wil aansluiten bij JRE moet voldoen aan een aantal eisen. Zo moeten de chefs bereid zijn om onderling kennis uit te wisselen. Verder is een aanbeveling van ten minste twee andere leden van de vereniging nodig, waardoor een hoge kwaliteit gegarandeerd is.