KREEFTENSTAART “Canadian Style” cocktailsaus, pompoen, mierikswortel
Voor 4 personen
Voor de kreeftenstaart:
4 stuks gepascaliseerde kreeftenstaarten
30 ml olijfolie
rasp van sinaasappel
zout
Voor de cocktailsaus:
125 gr huisgemaakte ketchup (van rijpe tomaten)
5 gr versgeraspte mierikswortel
10 gr Worcestersaus
rasp van limoen
zout
Voor de kreeften crème:
25 gr sterk gereduceerde bisque
15 gr gepasteuriseerd eiwit
100 gr olijfolie
4 gr limoensap
1 gr zout
Garnituren:
pompoenrolletjes
gele en rode mini tomaatjes
Oost-Indische kers blaadjes
radijs plakjes
Bereidingswijze:
Besprenkel de rauwe kreeftenstaarten met olijfolie, sinaasappel rasp en zout. Vacumeer de staarten individueel en gaar sous-vide voor 9 minuten op 76 graden Celsius. Staarten daarna direct terug koelen.
Doe de ingrediënten voor de kreeften crème allemaal in een blender behalve de olie. Voeg de olie druppelsgewijs toe zodat de massa begint te binden en uiteindelijk een mooie gladde crème vormt.
Voor de cocktailsaus alle ingrediënten mengen en afproeven.
Doe de cocktailsaus als eerste op bord ene garneer alle ingrediënten netjes op bord.
Smakelijk!